הלבנת שיניים – בעד ונגד

הלבנת שיניים – בעד ונגד

כאשר אתם מביטים בתמונות שלכם מהחופשה האחרונה, אתם עלולים להבחין שהחיוך שלכם פחות בוהק ונקי מבעבר, ואכן אנשים רבים מעוניינים בימים אלו לעבור תהליך של הלבנת שיניים במרפאה מוסמכת או בביתם. אילו שיטות נפוצות קיימות כיום לביצוע ההלבנה המיוחלת, מהן היתרונות והחסרונות הנלווים לתהליך ומהי השיטה הטובה ביותר שתאפשר לכם לצאת עם העולם עם שיניים צחורות וחיוך בוהק?

 

השיניים שלנו הן הדבר הראשון ששמים לב אליו כשאנחנו פוגשים אנשים חדשים, וכידוע רושם ראשוני קובע הכל. השיניים הן דבר רגיש שיכול לצבור לכלוכים ושכבות אבנית ולהפוך לצהובות עם הזמן, גם אם נקפיד על צחצוחן לפחות פעמיים ביום ועם משחות שיניים מיוחדות כאלו ואחרות. כתוצאה מכך טרנד חדש יחסית החל בשנים האחרונות ובו אנשים רבים פונים אל מרפאות השיניים בבקשה לעבור הליך הלבנה באמצעות מכשור מיוחד או לחילופין, לבצע את ההליך בעצמם בבית.

 

הליך פופולרי ומבוקש

 

הלבנת שיניים היא למעשה, על פי ההגדרה הרפואית, "הבהרת שיניים". הבהרת השיניים לא בהכרח מלבינה אותן, אלא רק, כאמור, מבהירה אותן. תהליך הלבנת השיניים באמצעות חומרים שונים לא תמיד מסייעת להגעה אל שיניים לבנות וצחות כשלג, והכל תלוי בצבע השיניים הטבעי שלנו. כלומר, אם נולדנו עם שיניים שנוטות להיות מעט צהבהבות, ייתכן כי גם לאחר ביצוע תהליך ההלבנה הן יישארו כאלו במידת מה.

 

השיניים שלנו מורכבות ממספר חלקים, כאשר החלק החיצוני, כלומר השכבה הראשונית שעוטפת את השן ומצפה אותה נקראת אמייל, והיא שקופה ברובה. החלק הפנימי של השן נקרא דנטין וצבעו הטבעי צהבהב. לאורך הזמן שחולף בין ביקוריכם אצל השיננית האמייל נשחק ושכבת הדנטין מתעבה, וכך שיניכם יכולות להפוך לצהובות. נסיבות אחרות שיכולות להפוך את השיניים לצהובות הן עישון סיגריות, אכילת מזונות חומציים, או פשוט הזנחה של השיניים והיגיינת הפה הכללית.

 

תהליך הלבנת השיניים נהפך לפופולרי בשנים האחרונות, כאשר יותר ויותר אנשים הבינו שמדובר בפתרון מוצלח לבעיה נפוצה מאוד. במספר מועט של טיפולים ובתהליך פשוט ניתן להפוך את השיניים לנקיות, לבנות וחזקות יותר מאי פעם. בנוסף, ניתן להצביע על המודעות לבריאות הגוף ושלמותו והרצון לשנות את גופנו ולהפוך את עצמנו לגרסה הטובה ביותר של עצמנו בעידן הרשתות החברתיות כאחת הסיבות לכך שהלבנת השיניים נהפכה לאחד מהטרנדים הפופולריים ביותר בתחום האסתטיקה העצמית בימינו.

 

מהן השיטות הנפוצות כיום לביצוע הלבנת שיניים?

 

כיום ישנן מגוון שיטות פופולריות להלבנת השיניים. תהליך ההלבנה מתחיל עם מריחת ג'ל שמכיל חלקיקים של חמצן חופשי. החלקיקים עוברים מבעד לזגוגית השן (האמייל), מגיעים אל הדנטין, מלבינים ומחמצנים אותו  בהליך הלבנת השיניים במרפאה רופא השיניים יוצר סד, כלומר פלטת שיניים, שבתוכו מונח הג'ל, אותו יש להרכיב על גבי השיניים כך שיהיה בעצם מגע ישיר בין החומר לשן למשך מספר שעות ביום או במהלך שעות הלילה. לעיתים הרופא ימליץ על ביצוע הפעולה על כל לסת בנפרד, כך שיוכל לראות את הפער בין השניים ולתכנן את המשך הטיפול בהתאם לתוצאות.

בטיפול הלבנת השיניים במרפאה הג'ל "מופעל" על ידי מקור אור או לייזר אשר מחמם את אזור הטיפול ומאיץ את פעולת ההלבנה. היתרון בטיפול במרפאה שהוא מתבצע עם ריכוז חומר פעיל במינון גבוה יחסית בהשוואה לטיפול ביתי, מה שמקצר את משך הטיפול, אך החסרון הוא שהוא מסוכן ויש לבודד את אזור החניכיים על מנת להגן עליהן ולהימנע ממקרים מצערים.

יתרון נוסף של טיפול הלבנת השיניים במרפאה הוא שהטיפול בשיטה זו מתבצע במרפאה על ידי רופא שיניים מנוסה ומוסמך, שמשתמש בחומרים דנטליים מקצועיים והכי חשוב, מאושרים לשימוש על ידי משרד הבריאות.

הלבנה ביתית, לעומת זאת, אמנם מאוד נוחה ואפקטיבית אם משתמשים בה בתבונה ובזהירות  המתבקשת ובהתאם להנחיות הרשומות על גבי האריזה אך אם אתם עושים את זה בבית, אין פיקוח וליווי רפואי כפי שהליך כזה דורש. בנוסף, בהשוואה לטיפול הלבנה אצל רופא השיניים ריכוז החומר הפעיל בטיפול ביתי נמוך מאוד וזה עלול להשפיע באופן ישיר על תוצאותיו, שבהכרח יכולות להיות פחות טובות ויעילות בהשוואה לתוצאות טיפול ההלבנה שמתבצע במרפאת שיניים על ידי רופא מוסמך.

הליך הלבנת השיניים הוא הליך שגרתי אשר אנשים רבים מבצעים אותו על בסיס יומיומי, בין אם במרפאות שיניים או בביתם, אך נדרשת מחשבה מעמיקה ואף ייעוץ רפואי טרם תחילתו שיענה על השאלות החשובות שיצוצו, כמו מידת הצורך שלנו בביצוע ההליך, מה מצבנו הרפואי ואם יש איזשהו אלרגיות או רגישויות אחרות שהרופא צריך לדעת עליהן טרם הגעתכם אל המרפאה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *